Profiel aanmaken | Forgot password?

Breakpoint Nine

Band Metal / Rock / Punk/Hardcore

Breakpoint Nine maakt heavy rock voor wie heimwee heeft naar Motörhead en voor wie Volbeat soms te poppy is. Alles draait om een vette riff of groove maar er worden niet meer riffs in een nummer gestopt dan strikt noodzakelijk is. De basis is altijd de betonvloer van Ywe’s drums en Michiel’s bas met daar overheen de zware scheur van Siger’s gitaar en de rauwe stem van Matthias. Deze rauwe rock ’n roll aanpak wordt aangevuld met tot vierstemmige zang en samen levert dat zeer dynamische nummers op.

Breakpoint Nine bestaat nog maar een jaar maar samen met producer en vriend Guido Aalbers (QOTSA, Paceshifters) is de byzondere dynamiek nu al op cd gezet. De band koos daarbij voor de klassieke methode van met zijn allen in één ruimte inspelen, waardoor de cd spettert als een live-optreden.

En op het podium hoort Breakpoint Nine echt thuis: “een orkaan van energie!” Een muur van geluid dendert de zaal in en de bandleden stralen uit wat een lol ze op het podium hebben. Als je de cd vindt spetteren, moet je Breakpoint Nine zeker live gaan zien!