Profiel aanmaken | Forgot password?

Mr. Knowhow

Band Rock

- NEW SINGLE GIVE ME A REASON OUT NOW! -

---

“Een presentatie met ballen en veel interactie en chemie op het podium. Mr. Knowhow zet een strakke en goede rock show neer” (jury POPgroningen Talent Award)

---

Mr. Knowhow is niet op zoek naar een nieuw geluid en verwacht ook geen experimenten. De band speelt strakke recht-toe-recht-aan rock dat lekker in het gehoor ligt en grijpt hierbij terug naar de old school jaren ’80 en ’90 rock. Denk aan Guns ’n Roses, The Black Crowes of AC/DC in een nieuw jasje.

Mr. Knowhow is opgericht in 2008 en heeft in de afgelopen jaren drie EP’s uitgebracht. Daarbij heeft de band een ontwikkeling doorgemaakt van gitaarpop naar stevige rock en hardrock. Tussendoor werd de song Remember opnieuw uitgegeven op het compilatie album Riot On Sunset volume 20 van het Amerikaanse label 272 Records. De muziek van Mr. Knowhow wordt altijd goed ontvangen door het publiek en (lokale) radiostations. Zo heeft de band de afgelopen jaren veel airplay gehad en live gespeeld op onder andere RTV Noord, Radio Compagnie, Omroep Odrie en Indie XL. Ook heeft de band diverse live shows gespeeld op festivals, kroegen en zalen in Nederland en Duitsland. Het tien jarig bestaan van de band in 2018 wordt gevierd met een tour en een nieuwe single – Give Me A Reason.

Mr. Knowhow is een echte live band en staat bekend om de energieke live shows. Met de energieke muziek, een hoog rock ‘n’ roll gehalte en een enthousiaste presentatie op het podium, staat Mr. Knowhow garant voor een spetterende live show!

Mr. Knowhow is: Hanny Wolvekamp (zang), Wim Ratering (gitaar), Wim Huizenga (gitaar en zang), Marck Kuiken (bas) en Arno Wegman (drums).

---

Discografie:
* Out In The Open (EP, 2009)
* Riot On Sunset volume 20 (compilatie CD, 2010)
* A Noise Revolution (EP, 2011)
* Mk III Analog (EP, 2014)
* Give Me A Reason (single, 2018)

---

Quotes:

“Muzikaal gezien zit het prima in elkaar. Er wordt behoorlijk strak gespeeld en de gitarist zet zo nu en dan een klassieke solo in.” (Festivalinfo.nl)

“Dit is uitermate geschikt voor kroegen en lokale dorpsfeesten waar men houdt van ouderwetse lekker in het gehoor liggende stevige rock.” (Lords of Metal)

“Fijne rock ‘n’ roll attitude en een enthousiaste presentatie op het podium. Te gek!” (jury Rode Oortjes Festival)

---

Facts:
* Drie EP releases: Out In The Open (2009), A Noise Revolution (2011) en Mk III Analog (2014)
* Airplay en live shows op lokale en regionale radiostations (o.a. RTV Noord, RTV Meppel, Omroep Odrie en Radio Westerkwartier)
* Release op Amerikaanse compilatie-cd Riot On Sunset 20 (song 'Remember')
* Diverse live shows in Nederland en Duitsland