Profiel aanmaken | Forgot password?

Seafire

Band Indie / Rock

Seafire is een vijfkoppige rockband uit Groningen die na de oprichting in mei 2015 begin 2019 een grotendeels nieuwe line-up kreeg.

Waar Sebastiaan Kunst (lead guitar), Ben Eeftingh (guitar) en Michiel Hendrikse (drums) in de zomer van 2018 plaatsmaakten voor Erik Haak (lead guitar), Christiaan Brandt (guitar, backing vocals) en Dennis Storm (drums), bewijst de nieuwe formatie met de nieuwe single ‘Magic Man’ (release: 14 februari 2019), dat er aan kwaliteit niets is ingeleverd en de groep klaar is om een nieuw hoofdstuk te schrijven.

Seafire laat zich qua inspiratie nergens vast voor anker leggen, maar de muzikanten proberen met eigen werk het beste in hun sound en performance naar boven te halen. In oktober 2017 bracht de band haar eerste single ‘The Blue Sky’ uit die in Indie Chart van Indie XL op de zesde plek tot stilstand kwam. De nieuwste single Magic Man is momenteel eveneens in de lijst terug te vinden.

De nieuwe bezetting bouwt deels voort op de ruïnes van de oude bezetting, maar maakt vooral veel tijd vrij om het nieuwe Seafire-geluid te definiëren, waarmee de band bewijst dat het plafond nog lang niet is bereikt.

Seafire
Jeroen Kunst (vocals)
Erik Haak (lead guitar)
Christiaan Brandt (guitar, backing vocals)
Dennis Storm (drums)
Jarno Klaucke (bass)