Profiel aanmaken | Forgot password?

Town of Saints

Band Folk

Town of Saints is een energieke akoestische folkpunkband uit Groningen. Met traditionele folk-invloeden en precies de juiste dosis punk hebben ze het afgelopen jaar zowel nationaal als internationaal hun sporen verdiend.

Town of Saints bestaat uit zanger/gitarist Harmen Ridderbos en violiste Heta Salkolahti (FIN).

De band is onstaan uit een busking act die in de zomer van 2010 op de straten van vele Europese hoofdstedensteden, zoals Parijs, München, Berlijn en Praag, heeft gespeeld.

Na deze avontuurlijke zomer, begon de band meer op podia te spelen. Ze speelden als headliner op kleinere festivals (Melodica Berlin & Hamburg, Kantfest) en tourden afgelopen zomer in Duitsland, Finland, Groot Britannië, Ierland en zelfs Slovenië. Sindsdien is Town of Saints volgens velen een liveband die je absoluut niet mag missen!

De band staat bekend om sterke, recht uit het hart komende songs en enthousiaste optredens. Met de sterke samenzang, het duizelingwekkend vioolspel en het overduidelijke plezier waarmee de twee spelen, krijgen ze het publiek vaak in een euforische stemming.

De muziek van Town of Saints wordt wel vergeleken met de indiefolk van Mumford & Sons, Fleet Foxes en Arcade Fire, maar ook zeker met de folkpunk van bands zoals Jaakko & Jay, Flogging Molly en the Pogues.

Op het moment is de band hard bezig om voor 2012 tours boeken door Nederland, Groot Brittanië, Duitsland en Scandinavië. Vanaf juni zal de band weer gaan touren. Nieuws hieromtrent is te volgen op de website van de band www.townofsaints.com.