Profiel aanmaken | Forgot password?

Vikings in Tibet

Band Indie / Rock

In de catacomben van een verlaten universiteitscomplex in Groningen staat de zelfgebouwde studio en thuishaven van Vikings in Tibet. In lijn met Grizzly Bear, Real Estate en Balthazar, maken zij muziek die kan worden omschreven als cinematic indie with a good solid groove.

De band is opgericht door twee broers met Deense roots, die al snel een onbezorgde Engelsman tegen het lijf liepen en een drummer uit de noordelijke klei trokken. In de nasleep van de in hun thuisstad goed ontvangen EP "Petrichor", begonnen ze samen te werken met producer Matthijs Herder (The Black Atlantic, The Horse Company). Hieruit volgde de release van het album "Alchemy Ave." in maart 2017.

De bergen van Wales vormden die zomer het decor voor de opnames van "Shire" – op een reis waar de Vikings tevens de basis legden voor hun vervolgplaat. Eenmaal weer thuis vond de eerste editie van hun eigen indie/folk showcase tijdens ESNS 2018, in de prachtige synagoge in Groningen. Nu gaat de band op dezelfde voet verder, met de komst van hun tweede album aan de horizon.