Profiel aanmaken | Forgot password?

Ylvalie

Band Soul / Blues

Vanaf het eerste moment dat Ylvalie haar eerste akkoorden op de gitaar kon spelen wilde ze niets liever dan haar eigen melodieën creëren. De eerste stap op weg naar het Singer-Songwriting-schap was hiermee voor haar gezet. In het begin was dit nog maar een hobby naast haar (verschillende) studies. Maar al snel merkte Ylvalie dat deze studies haar niet konden bieden wat de muziek deed en werd ze liever de les uit gestuurd om zich in een leeg lokaal te kunnen richten op haar passie. Ze wilde, nee moest, verder in de muziek.

Na auditie te hebben gedaan, en aangenomen te worden, voor de opleiding Kunst Theater Media van de School van de Kunsten van het Noorderpoortcollege in Groningen, werd dit het echte begin van haar muzikale loopbaan.

Tijdens de opleiding groeide Ylvalie uit van een meisje dat met een akoestische gitaar haar emotionele en, soms, melancholische nummers vertolkte tot een volwaardige soul/blues artieste met een krachtige stem.
Niet langer was alleen een akoestische gitaar voldoende om haar stem bij te staan, dus besloot ze een band te vormen om haar nummers van meer energie te voorzien.
Bram Vink op bas en Trefi Bashir op drums vormen de goede en solide basis voor haar nummers en het scherpe, snijdende gitaarspel van Chiron Schut zorgt voor een krachtige en complementaire tegenhanger voor de emotie waarmee Ylvalie zingt.