Profiel aanmaken | Forgot password?

Stage vacature: marketing & communicatie POPgroningen

Ben jij geinteresseerd in de wereld van communicatie en marketing? Wil jij ervaring opdoen met publiciteitsgerichte taken en lijkt het je te gek om onze evenementen en bijeenkomsten tot een groot succes te maken? Lees dan snel verder!

Hoe, wat, waar en wanneer?
Periode: September 2018 t/m april 2019
Type stage: HBO meerderejaars
Urenschatting: parttime, +/- 24 uur p/w + producties. Wo, do en vr overdag + soms ‘s avonds. 

Samenvatting stage
* +/- 3 dagen per week ondersteuning op m&c gebied bij projecten + dagelijkse werkzaamheden.
* Projecten als: Skills & Knowledge Sessions; Grunnsonic; POPgroningen Talent Award; Groninger popmeeting; Local Heroes podium; Hit The North.
* Dagelijkse werkzaamheden: Website-content verzamelen, aanpassen, plaatsen; social media (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube) onderhouden; maandelijkse nieuwsbrief-items verzamelen en versturen; maandelijkse pop-agenda samenstellen en publiceren; sfeerverslagen schrijven en plaatsen; POPgroningen projecten op website en social media; zo nu en dan notuleren; de POPgroningen ‘Backstage' bijhouden; persberichten schrijven, versturen en plaatsen; Grafische vormgeving, drukwerk, video en fotografie opdrachten uitzetten, bestellen, coördineren, plaatsen en verspreiden.

Functieomschrijving
Je assisteert bij projecten die qua uitvoering en/of voorbereidingen binnen jouw stageperiode vallen, zoals de Groninger popmeeting (najaar 2018); Grunnsonic (half januari 2019); Hit The North; POPgroningen Talent Award (februari, maart, april 2018); Local Heroes podium; Skills & Knowledge Sessions. Je bent gekoppeld en wordt begeleid door onze marketing & communicatie medewerker. Naast de projecten zul je ook assisteren op het gebied van dagelijkse werkzaamheden. Bijvoorbeeld nieuwe content verzamelen voor op de website of een mailing opstellen.

Je zult veel assisteren bij de promotie van Grunnsonic en de Talent Award omdat dit de grootste eigen projecten van POPgroningen zijn. Afgelopen jaar 35 acts op 10 locaties in 4 dagen voor Grunnsonic en 11 producties (8 rondes dwars door de provincie, 2 avonden in Simplon en het eindfeest in Vera) voor de Talent Award. Ook zal je veel bezig zijn met online onderhoud.

Daarnaast ga je projectleiders ondersteunen, overleggen en samenwerken met je stage collega productie en ben je werkzaam tijdens producties (zoals bovenstaande evenementen). Je assisteert projectleiders op promotioneel vlak, zowel in de voorbereidingsfase als erna. Dit kan in de praktijk betekenen dat je bijvoorbeeld voor Grunnsonic alle communicatie met locaties mbt promotie (bijv. levering posters/flyers) voor je rekening neemt, of bijvoorbeeld de communicatie met alle fotografen voor de Talent Award. Ook ga je met projectleiders mee op pad naar afspraken.

POPgroningen is een kleine organisatie met een klein budget, waardoor praktische werkzaamheden zoals posters verspreiden en versturen ook tot je bezigheden kunnen behoren. Maar ook heb je veel eigen verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld in de aansturing van fotografen en/of crew. Al met al is een stage bij POPgroningen een stage met zeer diverse werkzaamheden en verantwoordelijkheden en zul je veel waardevolle praktijkervaring opdoen in de creatieve sector POPgroningen is onderdeel van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst van Groningen. 

Takenpakket (o.a.)
- Communicatiewerkzaamheden (e-mail, website, social media, telefoon)
- Mailings opstellen en versturen
- Promotiewerkzaamheden
- Marketing & communicatie ondersteuning en werkzaamheden tijdens producties

Solliciteren?
Mocht je een iets kortere periode stage willen lopen, of een stage van iets minder uren per week, kun je alsnog reageren op deze vacature. Mail je motivatiebrief + CV naar Sjoerd Nijland, via sjoerd@popgroningen.nl. Meer info: www.popgroningen.nl en www.facebook.com/popgroningen. Eventuele vragen kun je ook mailen naar Sjoerd.