Profiel aanmaken | Forgot password?

Stage vacature: stage marketing & communicatie POPgroningen

We zijn opzoek naar een stagair(e) in marketing & communicatie! Wil jij ervaring opdoen met publiciteitsgerichte taken en de promotie verzorgen voor projecten zoals de POPgroningen Talent Award en het Local Heroes podium tijdens Bevrijdingsfestival Groningen? Weet jij weg te vinden op Instagram, Facebook en vind jij het ook belangrijk om Groninger popnieuws uit te lichten? Reageer nu op de stage vacature! 

Stage vacature: stage marketing & communicatie POPgroningen

Periode: Februari 2019 t/m juni 2019

Type stage: HBO meerderejaars

Urenschatting: parttime, +/- 24 uur p/w + producties. Wo, do en vr overdag + soms ‘s avonds.


Samenvatting stage:

* +/- 3 dagen per week ondersteuning op m&c gebied bij projecten + dagelijkse werkzaamheden.

* Projecten als: Skills & Knowledge Sessions; Grunnsonic; POPgroningen Talent Award; Groninger popmeeting; Local Heroes podium; Hit The North.

* Dagelijkse werkzaamheden: Website-content verzamelen, aanpassen, plaatsen; social

media (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube) onderhouden; maandelijkse nieuwsbrief-items verzamelen en versturen; maandelijkse pop-agenda samenstellen en publiceren; sfeerverslagen schrijven en plaatsen; POPgroningen projecten op website en social media; zo nu en dan  notuleren; de POPgroningen ‘Backstage' bijhouden; persberichten schrijven, versturen en plaatsen; Grafische vormgeving, drukwerk, video en fotografie opdrachten uitzetten, bestellen, coördineren, plaatsen en verspreiden.


Functieomschrijving:

Je assisteert bij projecten die qua uitvoering en/of voorbereidingen binnen jouw stageperiode vallen Grunnsonic (half januari 2019); Hit The North; POPgroningen Talent Award (februari, maart, april 2018); Local Heroes podium; Skills & Knowledge Sessions. Je bent gekoppeld en wordt begeleid door onze marketing & communicatie medewerker. Naast de projecten zul je ook assisteren op het gebied van dagelijkse werkzaamheden. Bijvoorbeeld nieuwe content verzamelen voor op de website of een mailing opstellen.


Je zult veel assisteren bij de promotie van Grunnsonic en de Talent Award omdat dit de grootste eigen projecten van POPgroningen zijn. Afgelopen jaar 35 acts op 10 locaties in 4 dagen voor Grunnsonic en 11 producties (8 rondes dwars door de provincie, 2 avonden in Simplon en het eindfeest in Vera) voor de Talent Award. Ook zal je veel bezig zijn met online onderhoud.


Daarnaast ga je projectleiders ondersteunen, overleggen en samenwerken met je stage collega productie en ben je werkzaam tijdens producties (zoals bovenstaande evenementen). Je assisteert projectleiders op promotioneel vlak, zowel in de voorbereidingsfase als erna. Dit kan in de praktijk betekenen dat je bijvoorbeeld voor Grunnsonic alle communicatie met locaties mbt promotie (bijv. levering posters/flyers) voor je rekening neemt, of bijvoorbeeld de communicatie met alle fotografen voor de Talent Award. Ook ga je met projectleiders mee op pad naar afspraken.


POPgroningen is een kleine organisatie met een klein budget, waardoor praktische werkzaamheden zoals posters verspreiden en versturen ook tot je bezigheden kunnen behoren. Maar ook heb je veel
eigen verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld in de aansturing van fotografen en/of crew voor, tijdens en na producties en zet je een marktonderzoek uit.

Al met al is een stage bij POPgroningen een stage met zeer diverse werkzaamheden en verantwoordelijkheden en zul je veel waardevolle praktijkervaring opdoen in de creatieve sector
POPgroningen is onderdeel van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst van Groningen.

Takenpakket o.a.:

- Communicatiewerkzaamheden (e-mail, website, social media, telefoon)

- Mailings opstellen en versturen

- Promotiewerkzaamheden

- Marketing & communicatie ondersteuning en werkzaamheden tijdens producties


Solliciteren?

Mocht je een iets kortere periode stage willen lopen, eerder willen beginnen of een stage van

iets minder uren per week, kun je alsnog reageren op deze vacature.

Mail je motivatiebrief + CV voor woensdag 13 juni naar Sjoerd Nijland, via sjoerd@popgroningen.nl

Meer info: www.popgroningen.nl en www.facebook.com/popgroningen

Eventuele vragen kun je ook mailen naar Sjoerd.