Profiel aanmaken | Forgot password?

Projecten

Als katalysator voor de popcultuur in de provincie Groningen, initieert en faciliteert POPgroningen diverse projecten, om zo de Groningse popcultuur te ondersteunen.


POPgroningen Talent Awardtalent-award-logo-zwart-jpg

De POPgroningen Talent Award is dé opstap voor lokaal talent om zich te profileren en kennis te maken met het optreden in professionele omgevingen. Lees meer.

 

Grunnsonic

Met Eurosonic Noorderslag (ESNS) als grootste showcase festival van Europa in de achtertuin, zorgt Grunnsonic voor een alternative showcase programmering met een eigen Gronings smoelwerk. Lees meer.

 

Eurosonic 

Eurosonic wordt vaak gezien als Europa's grootste en meest ambitieuze showcase festival. Van over de hele wereld komen vakmensen uit de muziekscene naar Groningen afgereisd om te zien welk nieuw talent zij kunnen ontdekken. POPgroningen organiseert jaarlijks optreedmogelijkheden op Eurosonic voor een aantal Groninger bands of acts die klaar zijn voor deze volgende stap. Lees meer.

 

POPgroningen podialuisterpaal-artwork-met-logo

POPgroningen werkt nauw samen met Groninger organisaties, festivals en evenementen ter bevordering van de Groninger muziekscene. Dit uit zich in verschillende vormen zoals een adviserende rol, deelname aan de programmaraad, volledige programmering of speciale podia. Lees meer.

 

Coachingtrajecten

POPgroningen organiseert en begeleidt coachingtrajecten voor talentvolle acts uit de provincie Groningen. Elk jaar wordt dit traject aan de winnaar van de POPgroningen Talent Award aangeboden. Lees meer.

 

Groninger popmeeting


Jaarlijks organiseert POPgroningen een provinciebrede Groninger popmeeting, een centrale ontmoetingsmogelijkheid voor iedereen uit het Groninger popveld. Een combinatie van een stukje nieuwe kennis brengen en halen; ideeën uitwisselen en netwerken. Deze meeting vindt telkens plaats in samenwerking met een andere partij uit de Groninger popscene. Zo vonden er de afgelopen jaren bijvoorbeeld al meetings plaats in Vera en Simplon. Lees meer.

popmeeting-15-of-36