Profiel aanmaken | Forgot password?

POPgroningen podia

POPgroningen werkt nauw samen met Groninger organisaties, festivals en evenementen ter bevordering van de Groninger muziekscene. Dit doen we in verschillende vormen: advies; deelname in een programmaraad en in hoge uitzondering een deel / een podium van een festival programmeren of de volledige programmering (Grunnsonic, Local Heroes podium Bevrijdingsfestival Groningen).


Hieronder staat een lijst van partners waarmee POPgroningen samenwerkt of mee (heeft) samen(ge)werkt.

Eurosonic Noorderslag (Groningen)

POPgroningen heeft binnen Eurosonic een podium geregeld om jaarlijks 3 Groningse toptalenten uit te lichten. Op deze manier geven we deze acts de kans om zichzelf onder de aandacht te brengen van professionals uit de muziekindustrie die Eurosonic Noorderslag (ESNS) bezoeken. 

 

Grunnsonic (Groningen)

Als een gezamenlijk initiatief tussen ESNS en POPgroningen is Grunnsonic de kans voor Gronings talent om zich te profileren tijdens hét muzikale weekend van Groningen. Wisselwerking staat aan de basis voor deze dochter van ESNS. Tijdens het showcase festival wordt de stad Groningen overspoeld door muziekprofessionals, liefhebbers en acts uit de hele wereld. Grunnsonic maakt het mogelijk, dat liefhebbers die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen voor ESNS ook een uitstekend muzikaal weekend kunnen hebben. Belangrijker nog is dat de programmering van Grunnsonic geheel bestaat uit acts uit de provincie (en daarmee natuurlijk ook Stad) Groningen. 


Local Heroes podium Bevrijdingsfestival Groningen

In samenwerking met Stichting Vier 5 mei presenteert POPgroningen tijdens het Bevrijdingsfestival Groningen nieuw talent op het Local Heroes podium. Elk jaar krijgen tien acts uit provincie Groningen de kans om zich op dit populaire festival te presenteren. De winnaar van de POPgroningen Talent Award wint als onderdeel van het bijbehorende prijzenpakket ook een podiumspot op dit podium.

Geheel volgens traditie, zal ook in 2017 weer ruimte worden geboden aan lokaal talent.

Line-up 2018: Inge van Calkar, Abel de Kam, Oes, FENN, MAARIS, Shabby Cabs, The Heck, Uhgah?Wugah! en The Desmonds
Line-up 2017
: A Fugitive, Model Depose, LGHTNNG, Joost Dijkema, Electropoëzie, Kinoo, Haas, Hollow Men en We Love You Sally Lightfoot.


Line-up 2016: MyDearestDear, DraMali, Duroc, Willie Darktrousers & De Splinters, The Movement (winnaar POPgroningen Talent Award 2016), Marble Heart, Roelie Vuitton en band, Hans Hannemann & The Lone Riders, De Kat, KINLine-up 2015: Animal Antics, Edo de Vlieger & Eva Waterbolk, FENN, Green Hornet, Joëlle Smidt, NORTH to the NIGHT, Santa Fé, The Rising Sun, View for a Day en winaar POPgroningen Talent Award 2015: Vikings in Tibet

Line-up 2014:The Tightropes, The Black Cult, Jürgen Visser, Meadowlake, Menhir, The Krontjong Devils, Vikings in Tibet, winnaar POPgroningen Talent Award 2014: The Blind Roofers.

Line-up 2013: Mr.Richard, Sprokkelhout, Harm's Fork, Stuart Mavis, Reverse Cowgirls, Avery Plains, Hoppah! en winnaar POPgroningen Talent Award 2013: Orange Skyline 

 

Line-up 2012: Sascha Elisah, Town of Saints, Svetkoff Lamps, Eisenhower, Winnaar POPgroningen Talent Award 2012: Elle Alpha, Audio Adam, Earth Control, Wolvon en Drum ’n Bassie.

Line up 2011: Tamar Lewis, Rococo, Sexton Creeps, Boogie Chillers, De Gringo's, Traumahelikopter, Spotrockers en Mr. Wallace.

Line Up 2010: Corijn, Growlin' Love & pain, Klein, Ravens, Noir, Le Titre, Cosmic Spring.

Line Up 2009: Roos, Tommy Ebben met band, Dudettes, We Swim You Jump, Kicks for Hot Lips, Make Believe, The Monroes.

 

De Nacht van Kunst & Wetenschap (Groningen) 

POPgroningen werkt samen met de Nacht van Kunst en Wetenschap. Zo hadden we in 2012 tijdens de Nacht van Kunst en Wetenschap een eigen podium om 6 talentvolle Groningse acts neer te zetten. Tevens werd de winnaar van de Talent Award een speciale podiumplek op het festival aangeboden. In 2013 vond De Nacht niet plaats. Sinds 2014 wordt De Nacht gelukkig weer georganiseerd, de samenwerking betrof toen en nog steeds vrijblijvend programma advies. 
 

Graspop (Baflo) Graspop 2013 foto

De POPgroningen Talent Award winnaars van 2012, worden dikwijls aan de line-up van dit festival toegevoegd.

 

Oerol (Terschelling) 

POPgroningen adviseert Oerol festival op het gebied van talentvolle Groningse acts. 

 

Flinke Pink (Leek) 

Op Flinke Pink Live treedt dikwijls de jaarlijkse winnaar van de POPgroningen Talent Award (PGTA) op, alsmede andere PGTA finalisten. 

 

Sodom Rocks (Winschoten) 

POPgroningen werkte samen met Sodom Rocks in Winschoten. Zo werd in 2013 werd de POPgroningen Talent Award winnaar van 2012, Elle Alpha, aan de line-up van dit festival toegevoegd.

Hongerige Wolf Mcklin Fotografie

 

KIC festival (Hoogezand) 

POPgroningen droeg vrijblijvend acts aan bij dit festival toen ze hier om vroegen. 

 

Festival Hongerige Wolf (Hongerige Wolf) 

POPgroningen is onderdeel van de programmaraad van festival Hongerige Wolf en draagt jaarlijks Groninger acts aan voor in het programma. 

Noorderzon (Groningen

POPgroningen zorgde er in het verleden voor dat de finalisten van de POPgroningen Talent Award op het Noorderzon podium 'De Werf' konden optreden. 
Met de komst van podium Plataan, de containershows en de nodige pop-up optredens op Noorderzon is dit niet meer nodig, hier wordt genoeg podium geboden aan locals.  

 

Q-link Bus Sessions (Groningen) 

QLink Bus sessions

Q-link Bus Sessions is een serie gratis optredens van Grunnsonic acts in de bussen van Q-link. De tweede editie vindt plaats in de Kiosk op het Centraal Station van Groningen en in alle lijnen van Q-link. Q-link Bus Sessions is een samenwerking tussen POPgroningen en Q-link.

 

Theatertapas (Groningen)

Het Theatertapas festival is een kleinschalig cultureel festival met een menu vol diverse voorstellingen. Nieuwe ambitieuze theatermakers geven je op het festival een voorproefje van hun nieuwste voorstelling terwijl lokale muzikanten en kunstenaars hun kunsten tonen op het eindfeest in restaurant Oberland. POPgroningen adviseert en draagt Groninger acts aan voor het muziekprogramma.