Profiel aanmaken | Forgot password?

Hit The North

 

Hit The North is een project uit de koker van Ferry Roseboom (Excelsior Recordings/ ITGWO) en het wordt uitgevoerd onder de vlag van ESNS samen met de drie noordelijke popkoepels Kunst en Cultuur Drenthe, POPgroningen en Friesland Pop. Het doel is om jaarlijks negen tot twaalf talentvolle Noord-Nederlandse popacts te ondersteunen via een traject rond vier bootcamps, dat zowel de artistieke als de zakelijke skills van de deelnemers versterkt en een significante ontwikkeling in hun carrière veroorzaakt.

Hit The North 2018
Hollow Men, Boyz In The Woods, Katie Koss, Sorry John, Saint Martinez, Esther de Jong, FENN, The Heck en Pendants krijgen een jaar lang ondersteuning in Hit The North. 

Links
Facebook pagina Hit The North
Sfeerverslag Hit The North ESNS Bootcamp

Interesse / Aanmelden
Heb jij meer interesse in Hit The North of wil je je kandidaat stellen voor het aankomende traject? Mail sjoerd@popgroningen.nl   Band on the Run was een samenwerking tussen de noordelijke popkoepels Friesland Pop, POPgroningen, K&C Drenthe en Neushoorn Academy. Elke popkoepel leverde een pareltje uit de provincie aan, die een weekend van oktober gezamenlijk aan de slag gingen in Neushoorn. Alle bands traden op vrijdag op in het Neushoorn Café. De zaterdag en zondag werd er gerepeteerd, worden nieuwe tracks gemaakt en wordt er opgenomen. Zondagmiddag werden de nieuwe nummers vervolgens gepresenteerd in Neushoorn Café.

Het sfeerverslag, geschreven door 3voor12 Friesland, is hier te lezen. 

flyer

De deelnemers:

Pendants (Kollum, Fryslân):

Pendants won begin juni zowel de publieks- als juryprijs van de Kleine Prijs van Fryslân. Pendants maakt indierock met funkinvloeden: fijne grooves, catchy tunes. Een beetje over de top. En daar móet je wel op dansen.

https://www.facebook.com/pendantsband/?fref=ts

The Movement (Appingedam, Groningen):

Gewoon rock! Dat is hoe de vier nuchtere jongens van The Movement hun muziek omschrijven. Geen poespas maar hard, rauw en puur. Deze energieke band, met invloeden van Foo Fighters en Thin Lizzy, is ontstaan in het aardbevingsgebied van Groningen en laat menig podium op zijn grondvesten schudden.

https://www.facebook.com/themovementrockband/

Toycar Taxi (Emmen, Drenthe):

Toycar Taxi is een pop-rock band en wordt het beste omschreven als een Power-trio met verrassende melodieën en catchy popsongs. De drie jonge jongens steken veel tijd in het perfectioneren van hun liveshow, wat resulteert in een sterke, strakke performance. De brede muzikale opvoeding hoor je sterk terug in de moderne sound die de jongens produceren. Deze sound ervaar je als groots, maar de bezetting blijft minimaal.

https://www.facebook.com/Toycartaxi/?fref=ts